Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Barkácsáruházból lopott a takarító

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 41 éves nővel szemben, aki takarítóként dolgozva a munkahelyéről lopott nagy értékű gépeket.

A vádirat szerint a 41 éves nő egy győri barkácsáruházban dolgozott takarítóként 2023 márciusától. 2023 áprilisában a kora reggeli órákban, a nyitás előtti takarítás során az elkövető különböző termékeket bontott ki és rejtett el a takarítószerek szállításához használt kiskocsiján, így akkus fúrókat, akkus csavarhúzókat, összesen több mint 150 000,- Ft értékben tulajdonított el. Az árukat utána az öltözőben a táskájába rejtette, a csomagolásukat pedig kidobta.

Cselekményét az áruház kamerarendszerén nyomon követte a biztonsági őr, és a munkaidő végeztével, mikor az elkövető haza indult ellenőrizték a táskáját, így az ellopott dolgok visszakerültek az áruházhoz.

Az eljárás során tartott házkutatáskor a hölgy lakóhelyéről további, korábban eltulajdonított termékek, így akkumulátorok, ütvefúró gép, akkumulátor töltők, plédek kerületek elő több mint 300 000,- Ft értékben, melyeket az elkövető korábban tulajdonított el.

Az ügyészség a vádlottal szemben minősített lopás miatt emelt vádat. A büntetési tétel öt évig terjedő szabadságvesztés.