Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Besurranó tolvajt fogtak: készpénzt és tárgyakat is lopott

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádemeléssel lépett fel egy 20 éves fiatalember ellen, aki Győrben egy sportcsarnokból és egy kollégiumból is lopott tárgyakat.

Az események 2023 őszére nyúlnak vissza, mikor is a fiatalember egy sportcsarnok öltözőjébe lopódzott be edzés idején, ahonnan körülbelül 67 000 forint értékben tulajdonított el készpénzt több sportolótól. Ezt az akciót nem sokkal később még kétszer is megismételte, így az összelopott összeg meghaladta a 140 000 forintot. Kalandjainak csúcspontjaként egy kollégiumba is betört pár nap múlva, ahol a tűzlépcsőn keresztül, egy ablakon átmászva hatolt be, és öt kollégistától lopott készpénzt, ruhákat, valamint különféle műszaki eszközöket, több mint 90 000 forint értékben.

Végül a férfit a helyszínen elfogták, így az ekkor ellopott termékek visszakerültek tulajdonosaikhoz. A férfit most, letartóztatása mellett, több rendbeli minősített lopás miatt vádolják. A vonatkozó jogszabályok alapján akár négy és fél év szabadságvesztést is kaphat. Az ügyben hamarosan ítéletet hoz a Győri Járásbíróság.