November végén zárta be kapuit néhány hónapra a hédervári kastély, mivel a téli időszakban nem gazdaságos a majdnem 500 éves épületet üzemeltetni, mivel a bevétel és a fenntartási költségek igencsak különböznek egymástól.
Bartha Sándor, a szálloda igazgatója elmondta, hogy nehéz döntés volt a téli időszakra bezárni a hotelt és az éttermet, sok mindenről kellett lemondani, így a szilveszteri reneszánsz ünnepségről is, ami minden évben nagy sikert arat, de a nyugati országokban, például Ausztriában, Németországban, és Svájcban, bevett szokás, hogy időszaki nyitvatartással üzemelnek a vendéglátóipari egységek. Az igazgató szerint, elsődleges megoldás lehetne, ha a fűtéskorszerűsítést sikerülne véghez vinni, aminek a kivitelezését a 2012-es évben tervezték, de az engedélyek nem érkeztek meg a pályázat megvalósításához.
Márciustól újra sok szeretettel várnak minden vendéget országhatáron belülről és kívülről egyaránt, hiszen a szálloda konyhája továbbra is a nagyszerű minőséggel fog üzemelni, a kastély szobái, pedig minden igényt megpróbálnak kielégíteni.