Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Bilincsben vitték el az Audi szakszervezetének két vezetőjét

Éppen csak elkezdődött az elnöki köszöntővel az Audi Hungária Független Szakszervezet bizalmi értekezlete csütörtök reggel, amikor a rendőrök bilincsben vittek el két elnökségi tagot a rendezvényről – tudta meg a Telex.

 

A portál információi szerint eddig közokirat-hamisítás gyanújáról lehetett tudni, de hűtlen kezelés gyanúja is szerepelt. Híre ment, és ezt később a rendőrség is megerősítette, hogy közokirat-hamisítás gyanúja miatt nyomozás indult az AHFSZ ellen.

Mint írják, a 2020-as beszámolót kétszer adták le. Először 2021. május 29-én, ebben 92,6 millió forint veszteséget mutatott az adózott eredmény. A szeptember 27-én beadott módosított beszámolóban viszont már 93 ezer forint nyereség állt. Született magyarázat a csaknem 93 milliós különbségre: az „anyagjellegű kiadások” összegét csökkentették 92,7 millióval.

Azt is leírták, hogy a 2021-es évre vonatkozó beszámolókból ugyanakkor már három változatot adtak le, az eredeti verziót kétszer is módosították. A 2022. június 1-jén benyújtott első beszámolóban 366,5 milliós veszteség szerepelt az „adózott eredmény” rovatban. A három hónappal később, szeptember 27-én beérkezett második jelentésben már 234,2 millió veszteség, a november 6-i harmadik korrekció után 233 millió mínusz szerepelt ugyanezen a soron. A különbség az első és a harmadik beszámoló között itt is jelentős: 130 millió forint.

Mindez bizonnyal ez áll a most történtek hátterében, de kérdés, hogy továbbra is közokirat-hamisítás-e a gyanú, mert már hűtlen kezelésről is hallani – írja a portál.

„Értetlenül állunk az eset előtt” – a szakszervezet egyelőre ennyit reagált a történtekre.