Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Borkai zsarolóit első fokon elítélték – két vádlottra szabtak letöltendő börtönt (FRISSÍTVE!)

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Borkai Zsolt és barátainak zsarolásával vádolt társaság győri büntetőperében két év után nem jogerős ítélet született, a hat vádlottból öten álltak már csak a bíróság előtt. A hétfő délelőtti ítélethirdetés most is zárt volt, így csak azt hallgathatta meg a sajtó, hogy ki milyen büntetést kapott, az indoklás már nem volt nyilvános.

A vádlottak padjának egy részét egyetlen család foglalta el, tagjait városszerte ismerik és köztük van P. József, a volt válogatott labdarúgó-legenda.

Az elsőrendű vádlottat, F. Gábort a Győri Járásbíróság felbujtóként elkövetett zsarolás és személyes adattal és különleges személyes adattal visszaélés miatt 2 év, 10 hónap letöltendő börtönre ítélte, feltételesen legkorábban a büntetés letöltésének kétharmad része után szabadulhat.

F. Klaudiát, F. Gábor feleségét személyes adattal és különleges személyes adattal visszaélés másfél év, felfüggesztett börtönre ítélték.

J. Zoltánra zsarolás, személyes adattal és különleges személyes adattal visszaélés miatt 2 év felfüggesztett börtönt szabtak ki.

Sz. Erikát mint bűnsegédet zsarolásért, személyes adattal és különleges személyes adattal visszaélés miatt 1 év, 10 hónap letöltendő börtönre ítélte, és egy korábban kiszabott, 1 év felfüggesztett börtöne végrehajtását is elrendelte a bíróság. Feltételesen legkorábban a büntetés letöltésének kétharmad része után szabadulhat.

Férjét, P. Józsefet csak a személyes adattal visszaélés és különleges személyes adattal visszaélés miatt találták bűnösnek és ezért pénzbüntetésre ítélték. A zsarolás vádja alól felmentették.

K. Lilit még két éve, a per legelején elítélték.

A vádirat szerint K. Lili 2018 májusában egy horvátországi hajóúton Borkai Zsoltról, Győr korábbi fideszes polgármesteréről és mostani polgármesterjelöltről illetve társairól szexuális tartalmú fénykép- és videófelvételeket készített a fedélzeten zajló szexparti közben. A kompromittáló anyag készítésére a barátnője és annak férje (a II. és I. rendű vádlott) kérte fel a vád szerint, amiért cserébe 100 ezer forintot ígértek neki. A felvételekkel zsarolni akarták Borkait – állt a vádban.

FRISSÍTÉS:

Az ügyben érintett öt vádlottal szemben a mai napon kihirdetett elsőfokú ítélet nem jogerős,az ügyészség és az ítélettel érintett vádlottak és védőik is fellebbezést jelentettek be. Az ügyészség súlyosításért, a VI. rendű vádlottat érintően pedig a zsarolás bűntettének kísérlete vonatkozásában a bűnösség megállapításáért is fellebbezést jelentett be. A vádlottak és védőik fellebbezése az I. rendű vádlott tekintetében felmentésre, a további vádlottak tekintetében a felmentés mellett a kiszabott büntetés enyhítésére irányul. Másodfokon a Győri Törvényszék jár el – írta közleményében a Győri Járásbíróság.