Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Bőven akadt dolguk a tűzoltóknak 2023 első hetében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem unatkoztak a tűzoltók az év első hetében, ugyanis negyvenhétszer riasztották őket megyénkben – derül ki a Győr-Moson-Sopron Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből. 

Megyénk tűzoltóit a legtöbbször balesetekhez riasztották, de emellett lakástüzekhez és szén-monoxid gáz jelenléte miatt is kellett vonulniuk. 

  • Berendezési tárgyak és tűzifa égett hétfőn éjszaka egy garázs melletti előtető alatt Győrben, a Sió utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, majd a garázsban lévő autóval kiálltak, valamint találtak egy felrobbant gázpalackot is. Az egységek két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki. 
  • Két személyautó frontálisan ütközött hétfőn este a 86. számú főúton Szilsárkány térségében. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megtisztították az úttestet a törmeléktől. Mindkét autóban két-két ember utazott, közülük csak az egyik járműben lévők sérültek meg, egyikük könnyű, míg a másik személy könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat kórházba szállította. 
  • Egy személygépkocsi megpördült, majd szalagkorlátnak ütközött kedden délután az M85-ös autóút 72. kilométerszelvényében. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A járműben csak a sofőr utazott, aki kiszállt mire a tűzoltók a helyszínre értek. A műszaki mentés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett egy sávon haladt a forgalom. 
  • Kigyulladt a villanyóra egy családi házban szerda délután Bágyogszováton, a Béke utcában. A tulajdonos eloltotta a tüzet, mire a csornai hivatásos tűzoltók megérkeztek. Az egység a helyszínre kérte az áramszolgáltató szakembereit. Az eset során nem sérült meg senki. 
  • Jelzett a szén-monoxid érzékelő csütörtök éjjel Téten, a Széchenyi utcában. A győri hivatásos és a téti önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre.  A családi ház fürdőszobájában egy gázbojler működött, amikor az érzékelő jelzett. Az egységek a gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték, aki megállapította, hogy a helyiség légellátottsága nem megfelelő. Az eset során nem sérült meg senki. 
  • Kigyulladt egy személyautó motortere péntek délután Győrben a Szent István úton. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben. Az eset során nem sérült meg senki. 
  • Teljes terjedelmében égett egy hatvannégy négyzetméteres családi ház szombat este Levélen, a Fő utcában. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos, valamint a hegyeshalmi és a levéli önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. Az egységek kihoztak egy gázpalackot is az épületből, amelyet nem ért hőhatás. A mentőszolgálat munkatársai a házban lakó egy embert súlyos füstmérgezéssel szállították kórházba. 
  • Mosogatógép és az előtte lévő parketta égett egy társasházi lakásban vasárnap délelőtt Mosonmagyaróváron, a Pacsirta utcában. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók az erkélyajtón keresztül jutottak be a lakásba. Az egységek eloltották a tüzet és átszellőztették az ingatlant. Az eset során nem sérült meg senki.

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen nyolc ember sérült meg.