Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Bronzérem az egyetemi evezős világbajnokságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén zárult a hollandiai Rotterdamban megrendezett egyetemi evezős világbajnokság, amelyen kiválóan szerepelt a magyar csapat.

Csepel Zsófia (Vác Városi Evezős Club, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) és Fehérvári Eszter (Győri Atlétikai Club, Széchenyi István Egyetem) könnyűsúlyú kétpárevezősben a csütörtöki előfutamban magabiztosan, az olaszok mögött a második helyen célba érve harcolta ki a finálés részvételt, a kilenc nevező közül a harmadik legjobb időt húzva. Az egység a szombati döntőben féltávnál a második helyen evezett, végül a lengyel és az olasz dubló mögött a harmadik helyen ért célba, így bronzérmet szerzett. A párost dr. Alföldi Zoltán, a Széchenyi-egyetem oktatója, a Győri Atlétikai Club evezősszakosztályának vezetőedzője készítette fel.

Rajtuk kívül a Szentpáli testvérek, Gergő és Balázs (Ferencvárosi Evezős Club, Eötvös Loránd Tudományegyetem) kormányos nélküli kettesben szereztek bronzérmet Magyarországnak.