Kezdőlap KÉK HÍREK

Brutális! Édesanyját és öccsét is terrorizálta egy székesfehérvári férfi

Évekig tartotta rettegésben édesanyját és testvérét egy férfi, akit a Székesfehérvári Törvényszék június 8-án 14 év fegyházbüntetésre ítélt és tíz évre eltiltott a közügyek gyakorlásától. Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, a férfi és védője azonban fellebbezett; az eljárás Győrben folytatódik tovább.
    
A Győri Fellebbviteli Főügyészség közölte, indítványozzák a büntetés helybenhagyását. Az ítélet szerint a férfi gyakran fogyasztott kábítószert és alkoholt. Mivel jövedelemmel nem rendelkezett, rendszeresen agresszív volt édesanyjával és öccsével azért, hogy tőlük pénzt szerezzen a kábítószerre és az alkoholra. Amennyiben a sértettek megtagadták a pénz átadását, a férfi a székesfehérvári ingatlanukban a berendezési tárgyakat összetörte, öngyilkossággal és azzal fenyegetőzött, hogy valakit le fog szúrni.

A férfi a 2001 májusában született öccsét, aki egyébként félt tőle, 2017-ben több alkalommal szexuális cselekmény elvégzésére, illetve annak eltűrésére kényszerítette. Ezen kívül 2020-tól kezdődően fenyegetéssel rendszeresen rávette arra, hogy őt kiszolgálja, helyette elvégezze a házimunkát, emellett megalázta, illetve bántalmazta. Azzal is fenyegette, ha feljelentést tesz ellene, akkor kioltja az életét, áll a közleményben.

A Székesfehérvári Törvényszék a 2022. június 8-án kihirdetett ítéletében a férfit kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett zsarolás, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, kapcsolati erőszak és „kényszerítés hatósági eljárásban bűntette” miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és védője fellebbeztek. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com