Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Büntetőfékezéssel akart elégtételt venni egy sofőr az M85-ösön, bíróság lett a vége

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben, aki a korábbi közlekedési konfliktust büntetőfékezéssel akarta megoldani. Az eset még tavaly szeptemberben történt az M85-ös autóúton.

A vád szerint a vádlott 2023 szeptemberében az autóúton haladt, a kocsiban felesége, két gyermeke és egy barátja is együtt utazott. A vádlottnak konfliktusa támadt az előtte haladóval, majd megelőzte, és ahol egysávosra szűkül az út, hirtelen állóra fékezte az autót. A sértett – akinek állapotos felesége is a kocsiban volt – éppen csak meg tudott állni. A vádlott dühösen kiszállt az autóból, kiabált a sértett járműje mellett, az autó tetejére is rácsapott, majd visszaült az autójába és elhajtott a helyszínről. 

Az ügyészség a terheltet közúti veszélyeztetés és garázdaság elkövetésével vádolja. Vele szemben a halmazati szabályok alapján akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a járásbíróság határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.