Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Burkolóként adta el magát, majd munka nélkül lelépett a pénzzel egy visszaeső férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki szabadságvesztéséből szabadulva burkolási tevékenységbe kezdett. Tevékenysége során összesen 24 millió forint kárt okozott 32 sértettnek, majd külföldre távozott, ahol elfogták és átadták Magyarországnak. Azóta újra jogerős szabadságvesztés büntetést tölt – más ügyben.

 

A vádirat szerint a férfi utoljára 2016. év végén szabadult szabadságvesztéséből, melyet követően burkolási tevékenységbe kezdett, hirdette is magát Magyarország észak-nyugati részében – gépkocsin elhelyezett hirdetéssel és online módon is. A meghatározott nevet használó hirdetései mögött azonban gazdasági társaság nem létezett, ennek ellenére ezen fantázianév használatával írt alá kivitelezési megállapodásokat és erre a névre kérte számlák kiállítását is.

A terhelt 2017-től egyre növekvő adótartozást halmozott fel, ugyanakkor 2018-2019 években legalább 32 sértettel újabb burkolási munkában állapodott meg, ezek elvégzése érdekében összesen legalább 24 millió forintot át is vett. Az elvállalt munkákat azonban döntő többségében meg sem kezdte, anyagot sem szállított a helyszínre, a munkák elvégzését halogatta, 2019 nyarán pedig az Egyesült Királyságba utazott és onnan nem is tért vissza.

A férfit 2021 őszén fogták el az Egyesült Királyságban és kiadási őrizetet követően átadták Magyarországnak. Jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését tölti. Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő férfit 32 rendbeli bűncselekménnyel, csalásokkal és sikkasztásokkal vádolja. Vele szemben akár 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.