Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Csak úgy hasít!

Gyorsabb és biztonságosabb. Minden eddiginél nagyobb kapacitású üvegszálas kapcsolatot épített ki az Invitech és az A1 Telekom Austria csoport nemzetközi üzletága Bécs és Budapest között. 

Közleményük szerint azzal, hogy a két szolgáltató összekapcsolja saját optikai infrastruktúráját, a ma elérhető legrövidebb összeköttetést biztosítja, ami egyben kiemelkedő adatbiztonságot is jelent. Az optikai gerinchálózat a korábbi légkábeles infrastruktúrához képest jelentős többletkapacitást és még korszerűbb műszaki paramétereket jelent, ez pedig lehetővé teszi az ügyfélkör bővítését, illetve magasabb szintű kiszolgálását. 

Az Invitech a 4iG Csoport tagja. Több mint 5000 vállalati és nagykereskedelmi ügyfélnek nyújt infokommunikációs szolgáltatásokat. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak. 

A vállalat infrastruktúráját 11 000 kilométer optikai hálózat, 6500 hálózatba kötött épület és a mintegy 4000 négyzetméternyi adatközpont alkotja. A vállalat 23 000 végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti, ismertetik közleményükben.