Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Csaknem 200 százalékos csökkenésről számolt be a Rába

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Rába Járműipari Holding Nyrt. adózott eredménye csaknem 200 százalékkal csökkent, így 485,8 millió forint vesztesége keletkezett.

A társaság üzleti portfóliója négy üzletágból tevődik össze; a futómú, az alkatrész, a jármű, valamint a hajtómű üzletágból.

  • A Rába Futómű Kft. 2023-ban 48,2 milliárd forint árbevételt ért el, 11,7 százalékkal többet, mint 2022-ben
  • A Rába Járműalkatrész Kft. árbevétele tavaly 8 százalékkal csökkent
  • A Rába Jármű Kft. 2,6 milliárd forint árbevételt ért el 2023-ban, ami csaknem 40 százalékos növekedést jelent a 2022-es évhez képest
  • A Rekard Kft. árbevétele, amely gazdasági társaság 2022 harmadik negyedévétől tartozik a Rába csoport portfóliójába, a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva 23 százalékkal 968 millió forintra csökkent.

Bár a IV. negyedéves értékesítési forgalom a piaci keresleti folyamatok kedvezőtlenné válásáról tanúskodik, a 2023. év egészét tekintve sikerült megőrizni az elmúlt 20 év legmagasabb értékesítési teljesítményét. A Rába csoport által realizált árbevétel meghaladta a 72,8 milliárd forintot, mely mintegy 8,5 milliárd forinttal magasabb az egy évvel korábbi bázis időszaki értéknél. – közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Rába Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.