Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Csaknem 2 milliárd forintból újulnak meg utak Győr-Moson-Sopronban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A beruházásnak köszönhetően a többi közt Győr és Mosonmagyaróvár, Hédervár és Kimle, Tét és Lébény, illetve Fertőendréd és Sopron között válik biztonságosabbá a közlekedés.

A 1401-es út 1,6 kilométeren újul meg Győr és Mosonmagyaróvár között. A szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Kicserélik a KRESZ táblákat, illetve új, tartós burkolati jeleket festenek fel. A munkálatok előreláthatóan 90 napig tartanak.

A Hédervárt Kimlével összekötő 1403-as út 1,3 kilométeres szakaszán szintén három hónapig dolgozik a kivitelező, a 8417-es úton ugyanakkor várhatóan 120 napig tart majd az érintett 2,1 kilométeres szakasz rendbetétele Tét és Lébény között. 

Fertőendréd és Sopron között a 8518-as út 900 méteren, négy hónap alatt újul meg, a töltéstavai bekötőút 800 méteres szakaszán 60 napig dolgoznak majd az útépítők. 

A leghosszabb időt, 210 napot, a Rábcakapit Lébénnyel összekötő út rekonstrukciója vesz igénybe, amely egy 1,1 kilométeres szakaszt érint.

A beruházást a Magyar Közút bruttó 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósítja meg – közölte a társaság.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com