Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Csaknem ötvenen nyerték el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját a Széchenyi István Egyetemen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A győri Széchenyi István Egyetem 48 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját. A fiatal kutatók az idén is konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat, amelyek a mesterséges intelligenciától a lebomló műanyagokon át a hidrogénhajtású járművekig széles skálát ölelnek fel.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) olyan hallgatókat, doktorjelölteket, valamint fiatal oktatókat, kutatókat támogat, akik a programban részt vevő felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A Széchenyi István Egyetem nagy figyelmet szentel a tehetséggondozásra, az innovatív kutatások és fejlesztések ösztönzésére, ezért az ÚNKP ösztöndíjpályázatát is kiemelten kezeli. A nyertesek minden évben az intézmény konferenciáján mutathatják be az általuk vizsgált témákat és eredményeiket.