Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Csütörtökön indul a 18. Öt Templom Fesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A május 11-én induló Öt Templom Fesztivál, idén a 10. Színházi Olimpia kiemelt vidéki eseményeként templomi koncertek mellett különleges hazai és külföldi színházi előadásokkal várja közönségét. 

A 18. alkalommal megrendezésre kerülő Öt Templom Fesztivál Magyarország egyetlen, az európai fesztivál szövetség által EFFE Laureate díjjal elismert fesztiválja. Helyszínéül Győr – Újváros egyet-len utcájában, az európai történelmi egyházak egy egy temploma szolgál. A szervezők különleges helyszíneihez minden évben olyan összművészeti programkínálatot állíta-nak össze, amik a hely és az idő szellemében közvetítenek minőségi kulturális élményt a közön-ségnek. A fesztivál programján kezdetektől szerepelnek szakrális színházi produkciók, amik temp-lomterekben, kamaraszínházi helyszíneken kerülnek bemutatásra.

2023-ban, a 10. Színházi Olimpiához kapcsolódva, a fesztivál szervezői a háború, a háborúság témaköréből válogattak nemzetközi és hazai produkciókat. Magyarország mellett, Ázsiától Európá-ig, családi viszályoktól a nagy világégésekig, a személyes élményektől a nemzedéki traumákig, világnézetek és művészeti megoldások széles spektrumát mutatva meg. 

A színházi előadások mellett a fesztivál zenei kínálata is hagyományosan minőségi és széles műfaji skálán mozog. 

A fesztivál programja idén sem lenne teljes a Székely Zoltán művészettörténész és Pál Kálmán fesztiváligazgató által vezetett templomtörténeti túrák és a házigazda gyülekezetekben zajló vallási szertartások nélkül. 

A fesztivál részletes programja az ottemplom.hu oldalon érhető el.