Kezdőlap GYŐR Győr - Kultúra

Csütörtökön indul a Novarock Nickelsdorfban: Azariah is fellép

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több tízezer fesztiválozót – köztük magyarokat – várnak a hétvégére a határszéli, ausztriai Nickelsdorfba, ahol az idei Nova Rock fesztiválon fellép a Green Day, Avril Lavigne, Alice Cooper, sőt pénteken Azariah is. 

A Hegyeshalomtól néhány kilométerre lévő fesztivál nulladik napja holnap kezdődik, ekkor indulnak meg a karavánok Ausztria minden irányából (érdemes a magyar ingázóknak is erre figyelniük). Hétfőn ugyan eléggé felázott a talaj a Pannónia-dombokon, de a szervezők azt ígérik, csütörtökre, a koncertek kezdetére nem kell majd sarat gyúrni. 

Az első nap legnagyobb sztárja a Green Day és Billy Talent lesz – két tucatnyi aznapi fellépő közül. Pénteken jön a Machine Head és Avenged Sevenfold, és a fesztivál történetében először egy magyar előadó, a nemrégiben a Puskást háromszor megtöltő Azariah. 

Szombaton Maneskin, Avril Lavigne és Alice Cooper a legnagyobb sztár, szombaton pedig a Biohazard és a Bring Me The Horizon. 

A fesztiválra sok magyar vendéget is várnak, Győr-Moson-Sopronból is jónéhányan átruccannak a közeli helyszínre. Csütörtökre, péntekre és szombatra még kapható napijegy 120 euróért, vasárnapra 100 euróért. Fotó: novarock.at.