Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Belsőépítészet kategóriában A’ Design Award-díjazott lett az Országos Széchényi Könyvtár 2022 őszén nyílt, Esszencia című állandó kiállítása. A tárlat arculatának megálmodója, Gazdag Mária és a nemzeti könyvtár kapcsolata rendkívül gyümölcsöző, hiszen 2020-ban az OSZK korábbi corvinakiállítása szintén A’ Design Award-minősítést nyert el.

 "Az OSZK alapításának 220. évfordulójára elkészült és a magyar írásbeliséget bemutató kiállítás azért is különleges, mert szoros egységet képez az azonos gyökerekből táplálkozó új grafikai arculattal, ezzel is erősítve az intézmény megjelenését"

– írja oldalán a kultúra.hu.

A kiállítási egységeket – mint például a Vershaza, Európa ege alatt – egy vizuális történet fűzi  kerek egésszé. Az interaktív eszközök segítségével a különböző témaköröknél bővített tartalmak érhetők el. A magas fogyasztású régi fényforrások helyett korszerű, természetes fényt biztosító LED-es világítótestek teremtenek különleges atmoszférát. 

(Fotók: Horváth Dániel, Darabos György)