Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Díszbe öltözik a Megyeri-híd

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Közút tavaly karácsonyfává alakította néhány napra az M0-s autóúton található 100 méter magas Megyeri-hidat.

Az akció olyan sikeres volt, hogy idén is megvalósítják ezt az egyedülállónak számító attrakciót. A társaság sokat gondolkozott a megvalósításon a megváltozott gazdasági környezet és az energiatakarékossági irányelvek miatt. Szerencsére ismét sikerült megoldani a Megyeri-híd karácsonyi díszkivilágítását.

A 35 emelet magas Megyeri-híd pilonjai első körben 2022. december 23-25-én este váltanak zöld színre. Sőt, az első hétvégén mindkét pilon mindkét oldalára felkerül a karácsonyi csúcsdísz. A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig lesz zöld színben az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb hídja. 

 A beharangozó vidó itt tekinthető meg:

beharangozó videó

A szakemberek most is felhívják a figyelmet arra, hogy aki nem csupán a Megyeri-hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.  

A társaság azt kéri, hogyha valaki lencsevégre kapja a közutas karácsonyfát és azt megosztja közösségi profiljain, jelölje a Közút oldalait is, hogy a társaság a legjobb fotókból később összeállítást publikálhasson a közösségi oldalain.