Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Díszdiplomákat adtak át a Széchenyi István Egyetemen

Harminc tanító vehetett át emlékdiplomát a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karán több évtizedes életpályájuk elismeréseként. Az ünnepelteket az intézmény rektora és a kar dékánja is köszöntötte.

 

Emlékdiplomát adtak át a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karának jogelődjén 50, 60 és 65 éve végzett tanítóknak. A rendezvényen négyen vasdiplomát, tizenhárman gyémántdiplomát és szintén tizenhárman aranydiplomát vehettek át. Jubileumukat még emlékezetesebbé tette, hogy az 1778-ban indult győri tanítóképzés ebben az esztendőben ünnepli 245. évfordulóját. Az ünnepségen fellépett az idén 70 éves Győri Pedagógus Kórus, melynek alapító karnagya az akkori Tanítóképző Főiskola diákokból és az ének-zene tanszéken tanító tanárokból toborozta az azóta is nagy sikerű együttest. A kórus a jelenlegi karnagy, Katona Tibor negyedszázados vezetésével számos rangos díjban részesült.

 

Az emlékdiplomásokat az intézmény rektora, tudományos elnökhelyettese, prof. dr. Friedler Ferenc köszöntötte. A díszdiplomák átadásával köszönetet mondunk azért a munkáért, amelyet a felnövekvő nemzedékekért tettek. A mi professzori generációnkat is tanították, így tevékenyen hozzájárultak egyetemünk sikereihez. Mindezt azzal szolgáljuk meg, hogy folyamatosan fejlesztjük, nemzetközi élvonalúvá emeljük intézményünket. Ennek köszönhetően a széchenyis diploma ma már ugyancsak nemzetközi színvonalat képvisel, ami az általunk kibocsátott díszdiplomák értékét is kifejezi” – hangsúlyozta. Megemlékezett az egyetem pedagógusképzéséről is, mely a legújabb módszerek segítségével olyan magas szintű szakmai tudással és humánummal vértezi fel a pedagógusjelölteket, ami lehetővé teszi, hogy formálják a jövő generációit és ezáltal a nemzetet.