Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Dohánytermékek is lapultak a zöldségek között

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Cigarettaeső hullott egy angol kisteherautó tetőteréből a pénzügyőrökre. Az egyenruhások az M1-es autópályán botlottak bele a zöldségesként is dolgozó kereskedőbe. – közölte a NAV. 

Romániából indult útnak a teherautó, amely paprikát, paradicsomot, uborkát és padlizsánt szállított. A sofőr azt mondta, hogy két zöldségüzlete van Angliában, oda tart a rakománnyal. A két üzletbe szánt zöldség mennyisége és a sofőr gyanúra okot adó válaszai arra engedtek következtetni, hogy valami nincsen rendben. Az egyenruhások a teljes rakteret átvizsgálták, a tető műanyag burkolata alá is benéztek, ahol 2169 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A férfi bizonygatni próbálta, hogy a felrakodásánál felügyelet nélkül hagyott autóját egy idegen tölthette meg a dohányáruval. 

A pénzügyőrök a 4,6 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény miatt eljárást indítottak. A sofőr megközelítőleg hétmillió forint bírságra is számíthat.