Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Drogos csokoládét főzött a család, lecsapott a rendőrség

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Karácsony előtt ütött rajta a rendőrség a kábítószerben utazó családra, a Budapesten elfogott banda szálai Győrig terjednek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közlése szerint holland alapanyagokkal dolgoztak, amiből Magyarországon állítottak elő kábítószert. A droggal kereskedő bűnbandára az ünnepek előtt csapott le a KR NNI. Két család nyolc tagjával szemben a holland hatóságokkal együttműködve sok bizonyítékot gyűjtöttek össze.

A gyanú szerint a banda 2022 szeptembere óta hozott be Hollandiából amfetaminolajat, amiből aztán – különböző anyagok felhasználásával – amfetamint állítottak elő, majd azt dílereknek továbbértékesítették.

Az illegális drogüzletben a gyanú alapján részt vett az anyán és a fián kívül a férfi felesége, nővére és sógora is, valamint egy másik család három tagja: egy testvérpár és egyikük barátnője.

A tagok egymással csak internetes csevegőoldalakon kommunikáltak és a hálózatban mindenkinek meghatározták a szerepét: voltak, akik Hollandiából hozták haza autóval a kábítószert, mások "felütötték" a kábítószer-alapanyagokat és előállították belőlük az árusítható amfetamint, megint mások pedig értékesítették ezeket a dílereknek – írták.

A rendőrök többfajta drogot és különböző, kábítószerek előállításához és porciózásához használatos, droggal szennyezett eszközöket – mérlegeket, nejlontasakokat, mérőedényeket, kanalakat, flakonokat, kannákat, bográcsokat – is lefoglaltak.

A vegyületek listáján szerepel cannabis, amfetamin és számos, kábítószer "felütéséhez" használatos anyag. A kutatások során több kilogrammnyi marihuána is előkerült, sőt még marihuánás csokoládé is – tették hozzá.

A KR NNI szervezett bűnözés elleni nyomozói más szervezetek bevonásával december 19-én hajnalban fogták el a nyolc gyanúsítottat, valamint kutatásokat is végrehajtottak Budapesten, Székesfehérváron, Szigethalmon, Dunavarsányban és Győrben.

A gyanúsítottak közül három nőt és három férfit bűnügyi őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatásukat, amit időközben a bíróság el is rendelt – áll a közleményben.