Kezdőlap KÉK HÍREK

Drogot rejtett a telefontok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyszerű rutinellenőrzésnek indult az akció, de közben kiderült, a sofőrnek van, illetve volt rejtegetni valója.

Az eset szálai február 8-ra nyúlnak vissza. Ekkor állítottak meg a rendőrök egy férfit a délelőtti órákban Győrben, az Ifjúság körúton. A járőrök nem elégedtek meg a hétköznapi igazoltatással: átvizsgálták a sofőr ruházatát, illetve az autót, és egy telefontokban alufóliába csomagolt kábítószergyanús fehér kristályos anyagra bukkantak. 

Elfogták a vezetőt, akit a Győri Rendőrkapitányságra vittek. Ott drogtesztet végeztek el rajta, és mivel az eredmény pozitív lett, kábítószer birtoklása miatt bűntetőeljárást indítottak a fiatalember ellen. 

A munkába bevonták a toxikológus szakértőt is. Ő azt állapította meg, hogy a 34 éves férfinél talált anyag kábítószernek minősöl, az igazságügyi szakértő pedig azt, hogy a sofőr az ellenőrzéskor bódult állapotban vezette az autóját; emiatt ugyancsak gyanúsítottként hallgatták ki őt a nyomozók.   

A police.hu-n megjelent közlemény szerint a nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Fotó: police.hu