Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

Horváth Kis Ágnes 2022 óta mint szervező vesz részt a programon. Kérdésünkre elmondta, fontos számára, hogy a gulyahajtáson résztvevő gyerekek és felnőttek egyaránt átéljék a természet közelségét és élményekkel gazdagodjanak.

Programok:
10:00 Megnyitó
10:30 Kék Duna dalkör
11:00 Érkezik a gulya
12:00 Rezeda Népzenei Együttes
13:15 Kajárpéci vizirevű
14:15 Boka Gábor
15:15 Táncház
16:00 Bábszínház
18:00 Gypo Circus

A rendezvényen több egyesület és műhely is bemutatkozik, a legkülönfélébb élményeket kínálva a látogatóknak. A korán kelőknek ideális program a Magyar Madártani Egyesület Tókerülő Madarásztúrája, ahol szebbnél-szebb madarakat kémlelhetnek. A Merende Műhely jóvoltából házimalommal lisztet őrölhetnek, a Pisztrán Kör minibuszánál vízvizsgálatot végezhetnek, az Ómagyar Hagyományőrzőknek köszönhetően a magyar hazatérés kultúráját idéző kiállítást tekinthetnek meg a kilátogatók. És ez csak egy kis ízelítő a megannyi izgalmas programelemből, amivel készülnek a szervezők.

Horváth Kis Ágnes szervező küldött nekünk néhány képet a tavalyi, VII. Gulyahajtásról, amolyan kedvcsinálóként.