Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gwen Stefani (No Doubt) és Blake Shelton (amerikai countryénekes) a The Voice, zenei tehetségkutató műsor zsűritagjaiként találkoztak először 2014-ben, ám akkor még mindkét fél házasságban élt akkori párjával. A barátságból induló kapcsolat rövid időn belül mélyebb és komolyabb szintre lépett. A válásokat követően 2021-ben házasodtak össze, életük és közös munkásságuk azóta is mesébe illő.

A pár zenei együttműködését mindig siker övezte, az évek során több közös dallal is előrukkoltak, mint például a Go Ahead and Break My Heart, a Nobody But You (platinalemez lett), a You Make It Feel Like Christmas, a Happy Anywhere (iTunes All-Genre toplistájának élére került), valamint a Love Is Alive feldolgozásával is.

"Régen megtanultam, ha valami beválik, akkor csak folytasd vele." – Shelton ezen kijelentésének a rajongók örültek a legjobban.

Februárban jelent meg az új, érzelmekkel teli daluk Purple Irises címmel. A számot először a TikTok Tailgate-en énekelték el, a Super Bowl LVIII előtt. A duettet Jimmy Kimmel Live epizódjában is előadták, ahogy erről a Today is beszámolt.

" A dal abból az ötletből ered, hogy amikor elültetsz valamit, akkor reményt ültetsz és figyeled a szeretet növekedését; és mi együtt növekedünk." – nyilatkozott a dal értékéről egy sajtóközleményben Gwen.

A duettet a díjnyertes producer, Scott Hendricks készítette Nashville-ben. A klip egy retro stílusú nappaliban játszódik, ahol az énekesnő a mai trendnek megfelelően egy farmer jumpsuit-ben látható. A pozitív kritikák között a YouTube-on a Purple Irisest egy klasszikus remekműnek titulálták, amely az igaz, feltétel nélküli szeretetet testesíti meg.

Stefani a hónap elején a Nylon interjújában tagadta a róluk megjelenő válási pletykákat.