Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Egyetlen rúgással életveszélyesen megsebesített egy férfit, 5 évet kapott

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta az elsőfokú ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben a támadó egyetlen rúgással életveszélyesen megsebesített egy férfit.

 

A vádlott 2021. augusztus 15-én a hajnali órákban a pilismaróti falunapon beszélgetést kezdeményezett az egyik vendéggel. Mivel a megszólított nem vett róla tudomásött, ezért a férfi megütötte, majd a földre esett áldozatát egyszer, nagy erővel fejbe rúgta. A megtámadott férfi ettől az eszméletét elvesztette, a támadó pedig elmenekült. A sértett a rúgástól kettő hónap gyógytartamú, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett, szakszerű orvosi ellátás nélkül a halála is bekövetkezhetett volna.

A Tatabányai Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Mivel a férfi visszaeső, legkorábban a büntetése háromnegyed részének a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott felmentésért, védője enyhítésért fellebbezett. A Győri Ítélőtábla a 2023. november 7-én kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a férfi bűnös, a kiszabott büntetés arányos és szükséges, ezért azt nem enyhítette.