Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Együttműködési megállapodás az Egyetemmel

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a a rendelkezésére álló forrásokból és eszközökből a hírközlés és a média területén a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztésére nyújt támogatást. 

A finanszírozásból a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja, Járműipari Kutatóközpontja, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, valamint a Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központja részesül. Az egyetem a ma még hiányterületnek számító kvantumkommunikáció terén is segítséget kap majd. A hatóság feladata, hogy válaszokat találjon a technológiai fejlődésből eredő kihívásokra, és erősítse az ország versenyképességét – mondta Koltay András.
Filep Bálint, az egyetem elnöke szerint a vezeték nélküli kommunikációs rendszerek vagy az autonóm járművek kutatása javíthatja a térség esélyeit. Horváth Zoltán dékán hozzátette, hogy a képzéseik biztosítják az NMHH szakember-utánpótlását, míg a hatóság az egyetemi laborháttér megerősítéséhez, a hallgatói csapatok munkájához járul hozzá. Szakembereik az oktatásban is részt vesznek, az együttműködés tehát mindkét fél számára hasznos.