Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Együttműködik a Déli Agrárszakképzési Centrummal a győri Széchenyi István Egyetem

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a győri Széchenyi István Egyetem a Déli Agrárszakképzési Centrummal annak érdekében, hogy a centrumhoz tartozó iskolák diákjai megismerhessék az egyetem által kínált lehetőségeket. A centrumhoz tartozó középiskolákban közösen népszerűsítik a fiataloknak kínált szakokat.

Szalka Éva, az egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának dékánját, elmondta a mosonmagyaróvári karon tanulók gyakorlatorientált képzését közel hetven mintagazdaság és számos vállalati partner segíti. Kifejtette, a Széchenyi-egyetemen a fiatalokat magyar és angol nyelvű képzések, kulturális és sport programlehetőségek várják, emellett ösztöndíjakkal is segítik a hallgatókat.

Simonné Szerdai Zsuzsanna, az agrárszakképzési centrum főigazgatója kiemelte, hogy Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megyékben 12 iskolával és egy agrárvizsgaközponttal rendelkezik a centrum. Nappali képzésben mintegy 3300 tanuló vesz részt és egyre nagyobb teret hódít a felnőtt szakmai képzés is. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt két év globális nehézségei bizonyították, mekkora szükség van a korszerű agráriumra, így a képzések is felértékelődtek, a két intézmény közti együttműködés jelentősége ezért is kiemelkedő.

A szándéknyilatkozatot az egyetem részéről Kovács Zsolt kancellár, az agrárszakképzési centrum részéről pedig Simonné Szerdai Zsuzsanna főigazgató és Bálint Zoltán kancellár látta el kézjegyével.