Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Együttműködik a Pick Szeged és a Győri ETO-UNI FKC a Széchenyi-egyetemmel

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kutatás-fejlesztési és oktatási együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem a Pick Kézilabda Zrt.-vel és a Győri ETO-UNI FKC-vel. A partnerség keretében az intézmény a sport szolgálatába állítja a digitalizációt, és olyan adatalapú szolgáltatásokat fejleszt, amelyek hozzájárulnak a sportolók teljesítménynöveléséhez.

 „A cél, hogy a digitalizáció eszközeivel segítsük a sportot” – fogalmazta meg a hármas együttműködés lényegét röviden dr. Drotár István, az egyetem Digitális Fejlesztési Központjának vezetője. Kifejtette, a közös projektben adatalapú támogatást nyújtanak a kézilabdában csapat- és egyéni szinten egyaránt. Hozzátette, a profi sportolók teljesítménynövelését célzó, adatalapú irányítási rendszer fejlesztésére épített, sportdietetikai és sporttáplálkozási módszereket dolgoznak ki.

A megállapodás a kutatás-fejlesztés mellett a képzésfejlesztésre is kiterjed, elsősorban sport-és rekreációszervezés témakörben. A szegedi klub részt vesz az egyetemmel közös pályázati projektek kidolgozásában, valamint vállalja, hogy az együttműködő partnerek részére sportszakmai együttműködés keretében szakmai, módszertani és sportágspecifikus támogatást nyújt. A Győri ETO-UNI FKC Kft. közreműködik a férfi kézilabda játékosállományára irányuló sportdietetikai rendszer fejlesztésében, tesztelésében és a közös pályázati projektek megvalósításában.

Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a győri egyetem valóban mindenben segíti a sportolókat, amelyből a kézilabdázók is profitálnak. Megköszönte a szegedi klub sportszakmai partnerségét, amely hozzájárul a győri kézilabdázás sikereihez is.