Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1938. óta először folytattak ásatásokat az indiai Madhja Prades államban fekvő Bandhavgarhi Erdőrezervátumban. Meg is lett az eredménye!

Kincsekre bukkantak

Elveszett templomokat, buddhista építményeket és barlangokat találtak azon a 170 négyzetkilométeres területen, amelyre a régészek fókuszáltak. A régióban egy teljesen védett és lezárt terület található, amely a bengáli tigriseknek ad otthont.

Vallási harmónia

Három szakaszban végzik el a vizsgálatokat. Az első során találták meg ezeket az eldugott kincseket, amely május és június között zajlott le. A szakértők szerint megdöbbentő, hogy pont egy olyan térségben bukkantak buddhista építményekre, ahol főként a hinduizmus uralkodott, így ez a tény vallási harmóniára utal.

Már ők is tudtak játszani!

A régióban összesen 24 feliratot fedeztek fel, ezek a 2-5. századból származnak. A szövegek fontos helyszíneket, illetve maharadzsákat is megemlítenek. Ezek mellett 26 barlangot, 26 templomot, két kolostort, két fogadalmi sztúpát és 46 szobrot dokumentáltak. A kutatók kisebb leleteket is feltártak, köztük társasjátékokat és egy monolitot.

 

Kép és forrás: ng.24.hu