Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Elérhető az Oktatási Hivatal ajánlása az új digitális munkarendre

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Dr. Maruzsa Zoltán, az Oktatási akciócsoport vezetője ismertette a hétfőtől bevezetett tantermen kívüli munkarendet, valamint elmondta a mai napon még nyilvánosságra hozza az Oktatási hivatal az új munkarendhez tartozó ajánlást.

A módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendre az Oktatási Hivatal honlapján érhető el. Hétfőtől a koronavírus-járvány miatt, tantermen kívüli munkarend lép életbe az iskolákban országszerte, az intézményekbe a diákok nem mehetnek be. Az iskola igazgatóknak be kell menni a munkahelyükre, a tanároknak viszont csak abban az esetben, amennyiben nem rendelkeznek otthon a megfelelő technikai háttérrel. Ahhoz hogy az oktatást ne kelljen megállítani az országban, a gyermekeket a digitális platformok segítésével távoktatáson keresztül tanítják a pedagógusok.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új munkarenddel kapcsolatban, közleményében kéri az összes intézményvezetőt, pedagógust, tanulót és szülőt, hogy közösen oldják meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel viseljék a nehézségeket. Hiszen, ahogy írják, ez nem egy kiforrott, nagy óvatossággal bevezetett oktatási reform, hanem egy vészhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez.

Mivel a munkavégzés folyamatos, a pedagógusoknak a tantermen kívüli, digitális munkarend idején is jár a munkabér.

Az új munkarendhez tartozó minden fontos információ elérhető a koronavirus.gov.hu oldalon.