Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Életbe lépett a vörös kód – nagyon hideg van!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vörös kód jelzése különleges felhívás mind a szociális rendszernek, mind a társadalomnak. Arra biztat mindenkit, hogy ha bajba jutott hajléktalan embert lát, hívja a diszpécserszolgálatok valamelyikét.

Győr – Moson – Sopron megyében a legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és -7 fok között várható a napokban. Általában derült vagy gyengén felhős idő lesz, de északon megvastagszik a felhőzet. A késő estékre -3 és -15 fok közé hűl le a levegő, a kevésbé felhős, szélcsendes, vastag hóval fedett tájakon lesz a hidegebb.

Eközben – mínusz 20 foknál is hidegebb lehet Magyarország bizonyos pontjain.

Többfelé mínusz 10, de néhol akár mínusz 20 foknál is hidegebb lehet a napokban. Már életbe lépett a vörös kód, a hajléktalan embereket adott esetben fogadniuk kell a nem számukra fenntartott bentlakásos szociális intézményeknek is.

AZ ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT PÉNTEKRE BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN ÉS NÓGRÁD MEGYÉRE ADTA KI A másodfokú, MÍG HEVES MEGYÉRE AZ ELSŐFOKÚ FIGYELMEZTETÉST A HIDEG VESZÉLYE MIATT.

A vöröskód-jelzés várhatóan jövőhét szerda délig lesz érvényben. – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának  szociális ügyekért felelős államtitkára.