Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Életbe lépett a vörös kód

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A különleges időjárási viszonyok miatt péntek reggel 8 órától hétfő este 8 óráig elrendelték a "vörös kód" kiadását, ami speciális eljárásrendet jelent. Minden szociális intézménynek meg kell nyitnia kapuját, ha a regionális diszpécserszolgálat utcán bajba került emberről kap információt.

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt augusztus 25-től naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-START ásványvizet biztosít az utasainak. A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet. A közlekedési társaságok azt javasolják, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljon útra.

Az extrém meleg miatt idén már a harmadik alkalommal kellett elrendelni nyáron a "vörös kódot" a szociális ellátórendszerben. Ilyen korábban nem volt.