Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2024. május 14-én jelenik meg a System Of A Down frontembere, Serj Tankian önéletrajzi könyve, a Down With The System, amelyben a zenekar mellett az énekes egyéb projektjeiről és aktivista tevékenységéről is szó esik.
 
A Down With The System-ben Serj elárulja, kik voltak rá a legnagyobb hatással és azt is próbálja megfejteni, hogy mi lehet a banda hatalmas sikerének titka, annak ellenére, hogy a zenéjüket saját bevallása szerint sem egyszerű befogadni. Tankian emellett felidézi gyermekkorát is, amikor Örményországban gyakran bombák robbantak a házuk közelében, a kis Serj pedig mindössze 7 éves volt, amikor családjával együtt Los Angelesbe költözött az amerikai álom reményében, azonban ennek elérése sem volt olyan egyszerű.
 
A könyvből kiderül, hogy Serj Tankian jóval több, mint a System Of A Down énekese: zeneszerző, festő, költő, filmkészítő és aktivista, aki őszintén ír az élete minden aspektusáról.