Kezdőlap KÉK HÍREK

Életfogytiglant indítványoz az ügyészség az eltűnt villanyszerelők ügyében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja az elkövetőt. Vele szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A vádirati tényállás szerint a vádlott az építőipari tevékenységével összefüggésben ismerkedett meg mindkét sértettel, akik a vádlotthoz hasonlóan Ausztriában is tevékenykedtek.

Mivel a terheltnek anyagi gondjai voltak, de munkálataihoz kotrógépre volt szüksége, 2015. június 2. napján Ausztriából béreltetett egyet az osztrák-magyar állampolgárságú sértettel, majd a kibérelt munkagépet magához vette. Másnap azért, hogy a munkagépet végleg megszerezze, megölte a sértettet, a kotrógépet pedig rendszeresen használta, majd egy domboldalba vájt pincében tárolta. A sértett autóját az emberölés napján és másnapján is használta figyelemelterelés céljából, majd egy ismerőséhez vitte.

A mosonmagyaróvári sértettel az elkövető 2018. március 30. napjára úgy egyeztetett találkozót, hogy annak céljaként a 10.000 eurót meghaladó tartozásának rendezését jelölte meg, továbbá egy villanyszerelési munka elvégzését kérte tőle. Az újabb megbízás azonban nem volt valós, annak helyét az elkövető nem is árulta el arra hivatkozással, hogy a hely nehezen megtalálható, majd az elkövető megmutatja.

Az egyeztetett találkozó 2018. március 31. napján jött létre. Aznap a vádlott megölte a sértettet, a holttestet pedig elrejtette.

A sértett autóját még az elkövetés napján egy ismerőséhez, a szerszámait pedig másnap egy rokonához vitte, ahonnan azokat a hatóság lefoglalta. A vádiratban az ügyészség – egyebek mellett – életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy az elkövető negyven év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.