Kezdőlap KÉK HÍREK

Élettársa életét oltotta ki egy nő

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként arányosnak tartja annak a nőnek a büntetését, aki fejszével megölte az élettársát, majd a testét felgyújtotta.

A 37 éves nő és a 63 éves férfi több éve élettársakként éltek, egy Komárom-Esztergom megyei község pincéjében. A nő a férfi tudtával prostitúciós tevékenységet is folytatott. Gyakran veszekedtek és a tettlegességig is elfajultak a veszekedéseik, mert a férfi féltékeny volt. Emellett a nő gyakran nyúlt az alkoholhoz is.

2022. január 1-jén az esti órákban szintén vitáztak egymással. Az ittas nő földre lökte a férfit, majd ököllel, nagy erővel többször megütötte a fejét. A férfi könyörgött neki, hogy hagyja abba a bántalmazást, azonban a nő egy fejszét vett magához, és annak élével legkevesebb 7 alkalommal lesújtott a hanyatt fekvő férfi koponyájára, majd több alkalommal a felső testére is. Amikor a nő észlelte, hogy a férfi már nem mozdul, testére papírt és fahasábokat rakott, amiket meggyújtott, majd elmenekült a helyszínről.

A férfi halálát nyílt agyroncsolódás okozta, életének megmentésére szakszerű orvosi ellátás révén sem lett volna esély.

A Tatabányai Törvényszék a nőt, aki beismerte bűnösségét különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 18 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban a nő és védője enyhítésért fellebbeztek.

A fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza. A nő hozzátartozója sérelmére kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt követett el. A családon belüli erőszakos bűncselekmények gyakoriak, elkövetőikkel szemben a törvény szigorát kell alkalmazni – írja a Győri Fellebbviteli Főügyészség.