Elfogták az ámokfutó sofőrt

Elfogták az ámokfutó sofőrt
Elfogták az ámokfutó sofőrt

Kábítószergyanús anyagot is találtak a rendőrök a 22 éves mezőcsáti férfinél.

A rendőrök Mosonmagyaróváron a Soproni utcában, közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából próbáltak megállítani egy autót 2019. június 13-án. A járművezető azonban lassítás nélkül elhajtott a Szále János út irányába. A járőrök az autó után indultak, eközben a szolgálati jármű hangosbeszélőjén többször is megállásra szólították fel a vezetőt, aki az utasítás ellenére tovább gyorsítva, több KRESZ szabályt megszegve próbált meg egérutat nyerni. Haladása során balra kanyarodott az Osztermayer útra, azonban ott nekiütközött – a jelzőtáblával védett útvonalon – a Kossuth Lajos út irányából szabályosan érkező autó jobb oldalának. A sofőr megállás nélkül folytatta útját a Kossuth Lajos út felé, ahol a közlekedési lámpa tilos jelzése ellenére a kereszteződésbe hajtott és összeütközött, egy a Régi Vámház tér felé szabályosan közlekedő személygépkocsival. A balesetet követően az okozó autójából kiszállt, majd megpróbált elfutni. Eközben a vezető nélkül maradt jármű belegurult az út menti árokba. A menekülő férfit a rendőrök végül egy közeli ingatlan udvarában fogták el – ahová a kerítésen keresztül mászott be – majd a helyi rendőrkapitányságra előállították. A balesetek következtében az egyik vétlen járművezető megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

Az elfogott 22 éves D. Zoltán nadrágja zsebében – egy besütött végű fecskendőt, benne kristályos szerkezetű kábítószergyanús anyaggal, továbbá egy por állagú kábítószergyanús anyagot tartalmazó zacskót találtak az egyenruhások. A vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott.

A rendőrök megállapították, hogy az autóján elhelyezett rendszámtáblák sem arra a gépkocsira kiadott hatósági jelzések voltak, azt az elfogott elkövető helyezte el az autón. Ráadásul a férfi ellen öt járművezetéstől való eltiltás van érvényben.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság D. Zoltán őrizetbevétele mellett megkezdte az ügy vizsgálatát.

Forrás: www.police.hu

Hírszerkesztő