Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Elhúzódik a karbantartás, pótlóbuszok járnak Győr és Veszprém között

Elhúzódik a Győr-Veszprém vasútvonalon a karbantartás, ezért Veszprém és Zirc között jövő péntekig közlekednek pótlóbuszok – közölte a Mávinform. 

Közleményük szerint tovább tart a Gyulafirátót külterületén lévő völgyhidak megerősítése, a falazatok felújítása és a pályakarbantartás.

A Zirc és Veszprém között közlekedő pótlóbuszok Eplény, vasútállomás helyett Eplény, Újtelepnél állnak meg. A vonatok Győr és Zirc között az alapmenetrend szerint közlekednek.

Veszprém és Városlőd-Kislőd állomások között a szakemberek ütemterv szerint végeztek a pályafelújítással, így ott hétfő hajnalban megindulhat a vonatközlekedés. A Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon utazóknak már nem kell pótlóbuszra átszállniuk, ismét teljes útvonalon járhatnak a Bakony, a Göcsej és a Citadella InterCity-k, valamint a Veszprém-Szombathely viszonylatú személyvonatok.

Az iskolásoknak és szüleiknek azt ajánlják, hogy a tanév megkezdése előtt tájékozódjanak a Veszprém és Zirc közötti közlekedésről a MÁV honlapján és a MÁV-applikációban található menetrendi kereső segítségével.