Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vagyis Ferenc pápa áprilisi magyarországi apostoli útjának hivatalos honlapja. Ezen minden információt elérsz a pápalátogatáshoz kapcsolódóan.

„A honlapról megismerhetők az április 28-tól 30-ig tartó látogatás egyes helyszíneinek leírásai és bemutatják a programokhoz kapcsolódó egyházi tevékenységeket is”

– idézi a sajtó a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát. 

Lesznek nyitott alkalmak

A  látogatás mindhárom napján lesz legalább egy olyan kiemelt esemény, amelyen minden érdeklődő regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően részt vehet. Arra készülj, hogy az ellenőrzés miatt várakoznod kell. 

A programról

Április 28-án a Szent István-bazilika előtti téren kivetítőn lehet bekapcsolódni Ferenc pápa találkozójába a papság és a szerzetesek képviselőivel. A közös várakozás 16 órakor kezdődik.

Április 29-én az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban az elesettekkel és segítőikkel történő találkozóra a közös ráhangolódás 9 órakor kezdődik. Az eseményt korlátozott létszámban a Rózsák terén kivetítőkön lehet majd követni. 

Április 30-án a Kossuth Lajos téri, 9.30-kor kezdődő szentmisén külön regisztráció nélkül, biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni. 

Fontos!

A helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jut hely, a környező utcákban biztosítanak kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát.

Minden további info: www.ferenc2023.hu