Elkezdődött a próbaüzem a jégcsarnokban

Az elmúlt napokban elindult a próbaüzem az új győri jégcsarnokban – ezt a Győri Nemak-Dana ETO HC tette közzé. Korlátozásokkal, de az edzések is elkezdődtek. 

A próbaüzem azt is jelenti, hogy már terhelés alatt, részlegesen használják a jégfelületet, illetve zajlik a belső páramentesítő légtechnika beállítása, a gépészet üzemszerű tesztelése is. Mivel a próbaüzem alatt nem áll egyéb jégkapacitás a klub rendelkezésére, ezért a csapatnál sportoló mintegy 300 fiatal edzéseit egy pályán tudják csak megoldani. Az iskolásoknak azonban az edzés egyelőre nem kötelező.

A részleges próbaüzem ideje alatt – betartva az edzések látogatásával kapcsolatos szövetségi és egyéb vírusvédelmi szabályokat – a szülők, kísérők nem látogathatják a csarnokot, a játékosoknak pedig figyelnie kell a vírusvédelmi előírások betartására.

A csapat tervei szerint a következő hónapokban edzésmunkája a nyári korábbi években megszokott nyári felkészülési időszaknak megfelelően folyamatos lesz, a cél az, hogy a csapatok a lehető legjobb felkészültségben legyenek a jeges szezon rajtjára.

Híradó főszerkesztő, riporter