Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Elment Lendon, az életmentő németjuhász

Szomorú hírt közölt közösségi oldalán Kulcsár József, a Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány vezetője: elment Lendon az alapítvány 11 éves mentőkutyája. Sajnos már csak odafentről segít, átkelt a Szivárványhídon.

 

A németjuhász beteg volt, műtétre szorult, de a beavatkozás előtt nem sokkal kiderült, nagyobb a baj, mint gondolták: a betegség két helyen is megtámadta a hős kutya szervezetét.

Kulcsár József kedden este a következő szavakkal közölte a szomorú hírt:

„Ma délelőtt kaptuk a megkeresést riasztást. El is kezdtünk készülődni. Helyszínre érkezve Lendon oly nyugodt volt. Ahogy tiszta tekintetével rám nézet…

S legugolva hozzá, összeraktuk buksinkat és lassan mondani kezdtem, hogy ez a riasztás most más.

Majd bementünk a rendelőbe, nem mutatot félelmet, még Orvos kezét is nyalogatta és puszilgatta. Jól ismerték egymást. Eljött az idő… mire én kint rágtam kezem, bent ment a műtét.

Bő másfél óra múlva jött az aszintes, hív az orvos. Kicsit Megkönnyebülten elindultam be. Nem gondolva semmi rosszra.

Majd mikor befordutam a műtőhöz, meg kellett kapaszkodnom… Az orvos és az aszintesek küzdöttek … Nagy volt a baj. Elszakadt egy ártéria…

Landon von der Winterschal

12 hetes korában került hozzánk, hozzám. Landont 2012-ben a Jézuska hozta Karácsony Szent estén…

Hamar összeszoktunk sokáig együtt aludtunk és minden hová elkisért mindegy volt, hogy milyen terepen dolgoztam nem félt semmitől. 11 évig volt a gyermekem a gyerekeim mellett. 11 évig volt hű társam, BARÁTOM és Család tag.

Idén februárban még TÖRÖKORSZÁGI FÖLDRENGÉSNÉL IS SEGÍTET több családnak. Személykereső és kutató kutyaként 9 évig dolgozott és itthon több száz családnak és bajba jutottaknak segített.

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a támogatás, hogy velünk együtt szurkolt, hogy a műtét sikeres legyen, hogy mielőbb felépüljön.

Lendon már odafentről segít."

 

 

Landon von der Winterschal

2012.12.24.- 2023.10.24.

Fotó: Kulcsár Kutató – Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány (Facebook)