Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Papp László Budapest Sportarénában adnak koncertet a nemzetközi anime zenei fesztiválon a világ vezető anime popsztárjai 2023 májusában.

A Nemzetközi Anime Zenei Fesztivál 2023. február 6-án indul Észak Amerikából majd Európában, Délkelet-Ázsiában és Dél-Amerikában folytatódik a virtuális zenei szupersztárokkal és 2023. május 8-án érkezik Budapestre.

Egyre népszerűbb

Az elmúlt években a Japánból származó szupersztár-avatarok robbanásszerűen terjedtek az interneten, a Google keresések alapján milliárdokat érdekeltek. A turné keretein belül ez az első alkalom, hogy a népszerű Vtubers (virtuálisan generált animált YouTube-ok) és Vocaloids (számítógéppel generált virtuális énekesek) hangok együtt jelennek meg a színpadon. A vadonatúj dalokat felvonultató turné ezeket a – nemzetközi anime-zenei mozgalom kedvencei közé tartozó – szupersztár-avatar karaktereket kelti életre a legmodernebb LED-es és nagyfelbontású digitális vetítések segítségével.