Embercsempészeket fogtak

bilincs police

Az M1-es autópályán fogták el a győri rendőrök az embercsempészt, aki négy migránst szállított.

Az M1-es autópályán, Bőny térségében a rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján – igazoltattak egy osztrák rendszámú Mercedes típusú személygépkocsit, amelyet egy osztrák állampolgár vezetett. A gépkocsiban négy külföldi tartózkodott, akik magukat afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrt és a migránsokat a rendőrök elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az egyenruhások az elfogott migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar hatályos jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó