Lydia Jacoby esete a lecsúszott szemüveggel

Amikor Jacoby beugrott a vízbe, az úszószemüvege elmozdult és lecsúszott a szeméről, így aztán a fogai közé szorítva, szabad szemmel volt kénytelen leúszni az amerikai vegyesváltó tagjaként a két hosszt ma reggel Tokióban.

Egy sportoló nem adja fel soha

Megtehette volna, hogy megigazítja szemüveget, de ő megállás nélkül úszott tovább szabad szemmel, mert tudta, hogy egy ilyen malőrrel több másodpercet is veszített volna, ez pedig egy ilyen szoros versenyben nem engedhető meg. És hogy ezzel mennyi időt veszített? Hihetetlen, de szinte semennyit! A 100 mell döntőjét 1:04.95-ös idővel nyerte, most pedig 1:05.09-es időt úszott repülőrajttal, szemüveg nélkül.

Pár napja már bizonyított

A 17 éves Lydia Jacoby lett az első amerikai hölgy, aki aranyérmet szerzett úszásban a tokiói olimpián július 27-én a 100 méteres mellúszásban. Lydia Jacobyt most egész amerika ünnepli, biztosak benne, hogy még sok lehetőség rejlik a lányban.

Új szám az olimpián

Az olimpián most debütált ez az új úszószám, a 4×100 méteres mix vegyesváltó, ahol egy csapatot két női és két férfi úszó alkot. Jacoby hihetetlen hozzáállása azonban nem segítette hozzá az amerikai csapatot a dobogóhoz, az ötödik helyen végeztek végül.

 

Forrás: telex.hu