Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Érmekkel térnek haza a Széchenyi István Egyetem hallgatói az Egyetemi Világjátékokról

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A győri Széchenyi István Egyetem sportoló-hallgatói nagyszerűen szerepeltek az egyik legnagyobb nemzetközi multisport-eseményen, a kínai Csengtuban megrendezett Egyetemi Világjátékokon. Sebestyén Dalma úszásban két ezüstöt, míg Szabó Bence evezésben bronzérmet szerzett.

Az Egyetemi Világjátékokat, korábbi nevén az Universiadét a kínai Csengtuban rendezték 8 sportágban, 119 ország mintegy tízezer versenyzője részvételével. Az Olimpia utáni második legnagyobb multisport-eseményen a győri Széchenyi István Egyetem is több sportágban képviseltette magát. Az intézmény hallgatói érmekkel és értékes helyezésekkel járultak hozzá a magyar csapat sikeréhez.

Sebestyén Dalma, a Széchenyi István Egyetem hallgatója, az Uni-Győr Úszó SE versenyzője rendkívül erős mezőnyben vágott neki a 200 méteres női vegyesúszás döntőjének, amelyben végül 2.13,44-es időeredménnyel másodikként csapott a célba, megszerezve ezzel a magyar csapat első úszóérmét. Az úszás utolsó versenynapján 200 pillangón megismételte remek teljesítményét, és 2.09,12-es idővel ismét ezüstérmet nyert. A győri úszó egy harmadik számban is érdekelt volt, 100 méter pillangón is kiharcolta a döntőt, ahol hetedik helyen végzett.

Győr a folyók városa, ennek megfelelően a Széchenyi István Egyetem második érme is egy „vizes” sportágban született Szabó Bence révén, aki Furkó Kálmánnal (Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem) bronzérmet szerzett a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyszámában. Habár a páros 500 méternél még a hatodik pozícióban lapátolt, a célba már harmadikként érkezett.

A szintén széchenyis Fehérvári Eszter Szili Dorinával (Szegedi Tudományegyetem) az 5. helyen ért célba a női könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyszámában. Szabó Bence és Fehérvári Eszter egyaránt a Győri Atlétikai Club versenyzői, egyetemünk oktatójának, Alföldi Zoltánnak a tanítványai, akinek munkáját már nyolcszor ismerték el az év edzője díjjal.

Az Európai Egyetemi Játékokon aranyérmes Sipőcz Richárd a világjátékok +100 kilogrammos küzdelmeiben is részt vett, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének dzsúdósa végül az ötödik helyen végzett.