Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mesterséges intelligenciával (AI) működő chatbot már nem csupán írásban képes kommunikálni a felhasználókkal.

Az OpenAI, a töretlen népszerűségnek örvendő chatbot mögött álló startup bejelentette, hogy új funkciókat vezet be, köztük azt, hogy a felhasználók oda-vissza hangos beszélgetést folytathatnak a ChatGPT-vel.

A vállalat viccesre vette a figurát, és azzal poénkodott, hogy az új funkciót arra lehet használni, hogy „esti mesét kérjen a családjától, vagy rendezzen egy vacsoraasztalnál zajló vitát”. A bejegyzése alapján a ChatGPT új funkciója kísértetiesen hasonlítani fog az Amazon Alexa vagy az Apple Siri hangalapú asszisztenseinek funkcióihoz.

Az OpenAI egy demót is megosztott, melyben egy felhasználó arra kéri a ChatGPT-t, hogy találjon ki egy történetet „a Larry nevű hiper-szuper napraforgó sünről”, mire a chatbot emberi hangon megszólalva ténylegesen elkezd mesélni egy történetet, sőt, olyan kérdésekre is tud válaszolni, mint például: „Milyen volt a háza?” és „Ki a legjobb barátja?”.

A vállalat azt is elárulta, hogy profi szinkronszínészekkel működött együtt, hogy létrehozzák a chatbothoz használható öt különböző hangot. A hétfői bejegyzésből az is kiderült, hogy egy újabb funkcióval bővül a chatbot, melynek lényege, hogy a robot ezentúl képet tartalmazó kérdésekre/kérésekre is válaszolhat.

Ez pedig talán az egyik legizgalmasabb funkciója lesz a chatbotnak, hiszen például lefotózhatjuk hűtőszekrényünk tartalmát, majd megkérhetjük a ChatGPT-t, hogy segítsen kitalálni, mi legyen az ebéd, de akár egy konkrét étrendet is kérhetünk a chatbottól.