Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Évértékelő értekezletet tartott a vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évértékelő igazgatósági tiszti értekezletet tartott március 18-án a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mecsei Judit tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Ellenőrzési Szolgálat szolgálatvezetője, Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal főispánja, Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegye Közgyűlése elnöke, valamint a társ- és együttműködő szervek vezetői, képviselői és az igazgatóság tiszti állománya vett részt – olvasható a vármegyei katasztrófavédelem honlapján.
Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató bemutatta az előző éves tevékenységet, ismertette az elmúlt év kiemelt eseményeit és beszámolt az elvégzett feladatokról. Szó esett a tavalyi év jelentősebb tűzoltói beavatkozásokról, a kapcsolódó tűzvizsgálatokról és a szervezet hatósági, vízügyi és vízvédelmi, iparbiztonsági tevékenységéről. A dandártábornok beszélt a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokhoz kapcsolódó feladatokról, a gazdálkodás alakulásáról, a fejlesztésekről, projektekről és kitért a települések biztonságának növelését szolgáló értékteremtő gyakorlatok hasznosságára. Az igazgató az önkéntes tűzoltó egyesületekkel elmélyített szakmai kapcsolatról és a mentőszervezetek támogató közreműködéséről is elismerően szólt.

A 2024-ben várható feladatok közül kiemelte a képzések, a szakmai felkészültség növelésének fontosságát, a fegyelmezett gazdálkodást, a toborzás jelentőségét, a hősi halottaink kapcsán a kegyeleti gondoskodást, valamint a soros uniós magyar elnökségből adódó operatív feladatokban való közreműködést. 

Az igazgatóság tevékenységét Mecsei Judit tűzoltó ezredes, ellenőrzési szolgálatvezető is értékelte. Kiemelte az önkéntes szerepvállalás jelentőségét, a vármegyében együttműködő önkéntes tűzoltó egyesületek kiemelkedően magas számát, az általuk elnyert támogatások mértékét és fejlődésükhöz való hozzájárulást. A mentőszervezetek felkészítéséről, a hatósági tevékenység során az ügyfelekkel kialakított kapcsolatról és a belső ellenőrzés hatékonyságáról, továbbá a szociális gondoskodásról egyaránt pozitívan szólt. Rámutatott, hogy az előző évre meghatározott legfontosabb célok, a hatékony hatósági tevékenység, a technikai fejlesztések, a racionális gazdálkodás és az önkéntesség támogatása, országos szinten megvalósultak s ehhez az eredményhez hozzájárult a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is. 

Mecsei Judit végezetül az országos katasztrófavédelmi főigazgató nevében a szervezet valamennyi munkatársának megköszönte az előző évben nyújtott teljesítményét, valamint a társ- és együttműködő szervek vezetőinek a megvalósult szakmai együttműködést, melyre az elkövetkezőkben is számít a katasztrófavédelem.