Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Évi egymillió forint támogatást kap ötven hallgató

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A győri Széchenyi István Egyetem elsőéves nappali tagozatos hallgatói számára kiírt ösztöndíj-pályázat ötven nyertes hallgatóját tíz hónapon át havi százezer forintos ösztöndíjjal segíti az intézmény tanulmányaiban. Az ösztöndíjakat a fiatalok ünnepélyes keretek között vehették át a győri kampuszon.

 

Rekordszámú hallgató kezdte meg tanulmányait idén szeptemberben a Széchenyi István Egyetemen, amely minden feltételt biztosít ahhoz, hogy a fiatalok sikerrel vegyék az akadályokat. A fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány céltámogatásának köszönhetően jelentős segítséget kapnak tanulmányaikhoz a kormányrendelet értelmében kedvezményezettnek minősülő járásból vagy átmenetileg kedvezményezett településről érkező egyetemisták. Az elsőéves nappali tagozatos hallgatóknak szóló Gólya ösztöndíjat első ízben tavaly hirdették meg. Akkor 15 fiatal egyszeri százezer forintos támogatást kapott, az idén pedig már ötvenen tíz hónapon át részesülhetnek havi százezer – vagyis összesen egymillió – forintos juttatásban.

Az ösztöndíjak ünnepélyes átadásán dr. Filep Bálint, az egyetem elnöke a nyertesekhez fordulva elmondta: fontos, hogy legyen kellő motivációjuk a tanuláshoz, de emellett a leglényegesebb, hogy mindenki próbálja meg megtalálni önmagát.