Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokan szeretnének kutyát örökbefogadni, hiszen a menhelyek tele vannak olyan négylábúakkal, akik epedve várják a szerető családokat. Mi is erre buzdítunk, ám ha beleszeretünk olyan kutyafajtába, amelyet tenyésztők árulnak, nem lehet mit tenni. Te gondolkoztál már azon, hogy melyek a legdrágább kutyafajták? Mutatjuk!

Csehszlovák farkaskutya

Ezt a fajta kutyát 1955-ben tenyésztették ki az akkori csehszlovákia területén a kárpáti farkas és a német juhászkutya keresztezésével. kissé nehezebben kezelhető, bár rendkívül intelligens állat. A Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) elismerte külön fajtaként, de viszonylag ritka állatokról van szó, ezért akár több mint 400 ezer forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek egy-egy kölyökért.

Akita 

Az Akita Japánban az egészség és a jólét szimbóluma, és úgy ismerik, mint a szamurájok kutyáját. Kimondottan jó természetű, erős és intelligens kutya, hűsége már-már legendás, a leendő gazdának viszont azt is tudnia kell, hogy az akiták kimondottan makacs állatok, ha valamit a fejükbe vesznek, nehéz eltántorítani őket. Egy akita kölyök ára természetesen a származástól, vérvonaltól függ, de akár az egymillió forintot is meghaladhatja bizonyos kennelek esetében.

Szamojéd spicc 

Hazájában a szamojéd spicc jól terhelhető munkakutya, Szibáriában terelő állatként használják. Mint a legtöbb juhászkutya, rendkívül intelligens, gyorsan tanul, játékos, és szereti, ha feladatokat kap. Szereti a gyerekeket, türelmes természetűek, ám borzasztóan makacsok és rendszeres mozgásigényűek. Egy díjnyertes kennelből származó szamojéd spicc ára megközelítheti akár a 2,8 millió forintot is.

Löwchen 

A hosszú szőrű eb reneszánsz festményekről is ismerős lehet, ahol nemesek oldalán jelenik meg, mára azonban számuk jelentősen csökkent, a 19.századra csaknem eltűntek ezek a társasági kutyák. Ezért is van, hogy egyes példányok ára megközelítheti akár a 3 millió forintot is.