Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A világ egyes részein még ma sem veszélytelen nőként egyedül utazni. Mutatunk pár országot, ahol azonban nem kell aggódnod a biztonságod miatt.

Szlovénia 

A megkérdezett nők 85 százaléka érezte magát biztonságban az országban. Claire Ramsdell, a Wildland Trekking tanácsadója és a The Detour Effect nevű utazási blog tulajdonosa, azt mondta a BBC Travelnek, hogy Szlovéniában kiválók az utak, jó a tömegközlekedés, nem volt gondja a navigációval, a nyelvi akadályokkal, vagyis olyan dolgokkal, amik néha ijesztőek tudnak lenni, amikor az ember egyedül van egy idegen helyen.

Ruanda

Ma Ruanda parlamentének 55 százalékát nők teszik ki, így a nemek közötti parlamenti egyenlőség tekintetében az első helyen áll a világon. Az ország vezetősége odafigyel a biztonságra, rendőrök és katonák ügyelnek a rendre, ami elsőre talán ijesztőnek tűnhet, de a látogatók szerint az egyenruhások barátságos emberek, akik mindig készek segíteni. 

Egyesült Arab Emírségek

A Közel-Keleten és Észak-Afrikában az Egyesült Arab Emírségek vezető szerepet tölt be a nemek közötti egyenlőség terén, sőt, nemrégiben elérte a nemek közötti egyenlőséget a parlamentben. Biztonságos is, a 15 évnél idősebb nők 98,5 százaléka mondta azt, hogy biztonságban érzi magát az utcán, még éjszaka is.

Japán 

A Global Peace Index a világ 10 legbiztonságosabb országa közé sorolja, mivel rendkívül alacsony az erőszakos bűncselekmények aránya. Japánban ráadásul léteznek csak nők számára fenntartott metrókocsik és szállások, ezek az egyedül utazó nők számára extra biztonságérzetet nyújthatnak. 

Norvégia 

Bizonyított, hogy Norvégia biztonságos hely minden típusú utazó számára, beleértve az LMBTQ+ tagokat és az egyedül utazó nőket is. A kultúra társadalmilag toleráns és nyitott, így ideális hely az egyedül utazó nők számára.