Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vannak a világon olyan kilátópontok, amelyek ugyan a lehető leggyönyörűbb kilátást adják, nem ajánlott felmenni oda tériszonyosoknak. Ezekből hoztunk pár példát.

Sears Tower, Chicago, USA

A kilátó alatti mélység csaknem 305 méter. A városra való kilátás fantasztikus élmény, de ha nem szeretnéd, hogy olyan érzésed legyen, mintha a mélybe zuhannál, akkor ide inkább ne látogass el. A kilátó ugyanis üvegből van.

Aurland kilátó, Aurland, Norvégia

Sogn og Fjordane a nyugati part egyik legnagyobb fjordja, itt található Aurland aprócska városa, hatalmas kilátással. A kilátót az IKEA építette 2005-ben. A helyszín leginkább egy óriási gördeszkapályára emlékeztet, aminek a vége ugyan üveggel lezárt, de az embernek mégis az az érzése, hogy ha végighalad rajta, egyenesen belesétálhat a fjordokba, vagy lecsusszanhat a mélységbe.

Tiamen Skywalk, Zhangjiajie, Kína

Ez nem kimondottan egy kilátó, inkább hídnak lehetne nevezni, mindenesetre a kilátás egyszerűen csodás. Persze csak ha meg tudsz birkózni a gondolattal, hogy egy aprócska üvegátjárón mászkálsz. Annak érdekében, hogy az üveglapok tiszták maradjanak, a turistáknak védőzsákot kell húzniuk a lábukra, mielőtt a sétányra lépnek.

Ördög-medence, Viktória-vízesés, Zambia

Az Ördög-medence egy természetes sziklás medence a Viktória-vízesés szélén. A száraz évszak alatt az elég sekély ahhoz, hogy biztonságosan ki lehessen úszni a széléig, mielőtt az a több mint 300 méteres vízesésbe torkollna.

 

Képek: avilagtitkai.hu, viator.com, cnn.com